UNIUYO Post UTME Past Question

Filed in Past Questions by on May 13, 2014 6 Comments

This is free copy of University of Uyo UNIUYO Post UTME Past questions and answer for you. Use it and prepare for your UNIUYO Post utme coming up soon.

UNIVERSITY OF UYO

POST UTME SCREENING EXECISE 2009/2010 SESSION

USE OF ENGLISH:0610

 

From the option lettered A to D below choose following sentences, choose the word or groups of words that is nearest in meaning to the underlined expression as it is used in the sentences

  1. My choice of a partner would be based on character, not looks. A. visibility B. feasibility C. appearance D. stares
  2. The girl has just come out of the flattening room and her waist is adorned with beads. A. surrounding B. decorated C. besieged D. defaced
  3. There are some drugs that could exacerbate a particular illness A. heal B. amelicrate C. lengthen D. worsen
  4. What you cannot avoid you try to endure A. cast off B. put off C. dispense with D. tolerate

 

Choose the word opposite in meaning to the underlined

  1. His outspokenness contrast with the …………… of the father. A. humours B. sobriety C. deafness D. taciturnity
  2. A guilty, which is a natural phenomenon, could not be mistaken for a tunnel, which …………….. A. supernatural B. false C. artificial D. modern
  3. Personality, I give in rather easily when it comes to arguments, but Emeka will always …………. to his opinions. A. hold in B. hold on C. give D. hold back
  4. The crops the farmer planted were ……………….. by some naughty boys. A. sowed B. weeded C. destroyed D. uprooted

 

From the words or group of words lettered A to D, choose the one that best completes each of the following sentences

  1. Mrs. Adams purchased ……… A. a pure leather bad imported B. an imported pure leather bag C. a leather bag imported pure D. an imported bag pure leather
  2. It was apparent that we were being ………….. by the heat as soon as the air conditioner was switched off A. beaten B. stiffed C. attacked D. bitten
  3. Jumas stay in the hotel afforded her ……… chance to do her writing A. ample B insufficient C. powerful D. opportune
  4. You were punished because you ………. Last week without permission. A. ought not to have travelled B. must not have travelled C. ought not to travel D. will not have travelled
  5. The PTA meeting did not adjourn until it had discussed all the matters placed …………… it A. by B. with C. before D. over
  6. My mother was pleased …………. When she learnt of my success. A. with B. at C. in D. for
  7. The students refused to appear before the …………..panel set up to loo into their demands A. five man’s B. five man C. Five-men’s D. five-men
  8. The teachers …………….. politics when I entered the staff room A. are discussing B were discussing about C. a discussing on D. were discussing
  9. Because it had been raining heavily all morning ………… people turned out to welcome the august visitor A. few B. quite a few C. only few D. few
  10. “it is high time you …………….. crying”, the woman told her daughter gently A. stop should stop C. Stoped D. must stop
  11. The day that Musa’s uncle died was the …………. Day of his life. A. more sadden B. sadder C. saddest D. most saddest
  12. The little boy could not move the heavy stone ……….. he tried A. as much as B. how much C. no matter that D. however hard

Answers

1. C 2. B. 3.C 4.D 5. D 6. C. 7. B. 8. D 9. B 10. A 11. A 12. A 13. C. 14 A 15. B 16 B 17. D 18. C 19. C 20. D 21. C 22 A 23. D 24. B 25 d

 

This Past Question is Not Complete!. Not Complete!! Not Complete!!!. This is SAMPLE

You will write Use of English and three Other Subjects just like JAMB.

To Get All Past Question in your Subject Combination

Call Ifiokobong @ 08026529647

We have complete booklet (from 2006-2013 with Answers)

Call 08026529647 and grab your copy now!.

 

Tags:

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Samuel says:

    Tanx u so much 4 dis, i really appreciate dis

  2. for instance,if my jamb result is 180 and am going for medicine as a course and fortunately enough my post ume result is very high,will i get the course..and how is it being calculated please.thank you

    • ExamsGuru Agent says:

      If you score very high, you’ll be admitted. the final admission cut off is derived from the average between your JAMB and PUTME score

  3. Hope Chinwe says:

    Sir, i really need ur assistant in information and past question and answer. To help me score high. I scored 186 in jamb and i need like 300 upward in post utme. Thanks.

    • myPastQuestion says:

      Ok, that’s easy because in previous year my candidates even score higher than that, like 340+, buy uniuyo past questions and start reading now or join our tutorial class @uniuyo campus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page