Sample of UNIUYO Aptitude Test Questions

Filed in Past Questions, Post UTME by on March 23, 2015 0 Comments

This is the Sample of UNIUYO Aptitude Test Questions.

Are you preparing to write UNIUYO Aptitude Test? If yes, we have  Uniuyo Aptitude Test Past Questions you can use as a preparatory materials for your exam.

Sample

UNIUYO POst UTME Past Questions and Answers

UNIVERSITY OF UYO, UYO

2011/2012 POST-UTME SCREENING EXCERSICE

Section A: Choose the option that is most nearly opposite in meaning to the underlined word.

1. It took the drug to relieve my headache. A. alleviate B. provoke C. abate D. aggravates.

2. This information is very confidential, the director said A. public B. personal C. popular D. private

3. You will succeed fairly well with adolescents if you coax them. A. coerce B. punish C. pamper D. curse

4. Life has become a misery for many due to harsh economic conditions. A. satisfaction B. extravagance C. peace D. comfort

5. The ended the discussion on amicable terms. A. unacceptable B. hostile C. friendly D. aggressive

From the words lettered A to 0 choose the word that best completes each of the following sentences.

6. The visit of the patron of the club ______ the words of the players. A. elated B. induced C. boasted D. boosted

7. The man advised his children not to give _____ to the temptations of the city. A. off B. up C. in D. out

8. __________ were sent to the library by the English teacher. A. I and Udoh B.Udoh and me C. Udoh and I D. myself and Udoh

9. You’re not too tired to continue ______? A. are you B. isn’t it C. can’t you D. is it.

10. Hardly had the journey started — the engine developed a fault. A. that B. when C. than D. soon.

Choose the word that is nearest in meaning to the underlined word

11. The bride was praised by her mother-in-law for her impeccable behaviour. A. spotless B. appropriate C. beautiful D. faultless.

12. The accused vehemently denied the charges against him A. ignorantly B. stupidly C. Deliberated D. strongly.

13. The foreman believed that with the augmented work-force the construction job would take one more month to complete. A. skilled B. enlarged C. hired D. determined.

14. The children were warned not to be unduly inquisitive A. naughty B. playful C. troublesome D. curious.

15. The incessant chatter of the pupils irritated the teacher A. excited B. meaningless C. unceasing D. illogical.

Choose the interpretation that you consider most appropriate for each sentence.

16. Although Aliyu was acquitted by the court for want of evidence, the police still kept a tag on him. This means that they A. kept him under close observation. B. set a trap to catch him again C. attached a tag to his clothes D. kept him behind bars

17. When it came to the question of an increase in allowances, the striking workers spoke with one voice. This mean that the workers. A. became frightened B. appointed one of them as their spokesman C. repeated their demand in a chorus D. were ambitious in their position

18. The newly acquired air-bus plane is a white elephan. This means that the plane is A. very costly but worthless B. very useful C. as big as an elephant D. the biggest plane on the fleet.

19. Amina always flies off at a tangent when a serious matter is being discussed. This means that Amina A. gets over-excited B. keeps digressing C. keeps the discussion lively D. has nothing to contribute.

20. The restaurant owners offered Olu a drink on the house. This means that A. the drink was taken to Olu’s house B. Olu was invited to the owner’s house C. the drink was free of charge D. Olu was served inside the restaurant.

Choose the correctly spelt word from questions 21 to 25

21. A. Tommorrow B. Tommorow C. Tomorrow D. Tomorrow

22. A. proffessor B. professor C. professor D. profesor

23. A. paralell B. parelled C. parared ID. parallel

24. A. embarassment B. embarrassment C. embarrassment D. emberrassment

25. A. denounciation B. denunciation C. denunciation ID. denounziation

Answers to 2011/2012 — ENGLISH

1.D  2.A 3.A 4.D 5.B 6.A 7.C 8.C 9.A 11.D 12.D 13.B 14.D 15.C 16.A 17.D 18. A 19.B  20.C  2I.C  22.B 23.D 24.C 25.C

This is not complete. This is just Use of English for only one year. You’ll be writing four (4) subjects just like JAMB

At Examsguru.Net we have the following:

  1. UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers
  2. UNIUYO Direct Entry Past Questions and Answers
  3. UNIUYO Basic  Past Questions and Answers
  4. UNIUYO Pre-degree Past Questions and Answers
  5. UNIUYO Part Time Past Questions and Answers
  6. UNIUYO Post Graduate Past Questions and Answers

Download Free Sample here  UNIUYO Aptitude Test Past Question

The main purpose of these past questions is to;

  • Uncover dark spot on the scope of the exam
  • Help you gain confidence before the examination
  • Help you know the nature of the examination
  • Make you better equipped to overcome the post UTME bridge

Please Read: The Nature of UNIUYO Post UTME Test

How much is the  UNIUYO Aptitude Test  Past Questions and Answers?

It’s just N1,500 N1000. It covers from 2006/2007 sessions till date. You will have the opportunity to know the nature of the examination.

Ok, Download Free Sample Uniuyo Past Questions Here

 

Another Secret (Exposed!)

Do you know that passing an examination is much more than “luck”?. It entails adequate preparation. This comes with confidence that has been built through working earnestly at study. What you’ll gain from the past questions and answers are:

  • It will increase your intelligence and capacity of reasoning
  • It will enable you face your examination with interest, zeal and confidence.

 

Select from Below:

  1. UNIUYO Post UTME Past Questions and Answers
  2. UNIUYO Direct Entry Past Questions and Answers
  3. UNIUYO Basic  Past Questions and Answers
  4. UNIUYO Pre-degree Past Questions and Answers
  5. UNIUYO Part Time Past Questions and Answers
  6. UNIUYO Post Graduate Past Questions and Answers

 

What makes our Past Questions Very Effective? (Exposed)!

What makes out past question compilation stands out? Extra efforts have been taken at proof-reading to ensure that typographical errors are reduced, if any. We’ve adopted an approach aiming at leading the students, step-by-step, through the logic and methods required to select  the correct answers in the  objective questions.

Unlike other books, our past question and answers compilation do not only give answers but also eplains why the answers so selected are the most suitable of all the options.

Sample UNIUYO Post UTME Past Question Download here

Do you have question?

Yes! How Can I buy Uniuyo Aptitude Test Past Questions?

Answer

It’s simple as ABC. Simple call Examsguru Agent @ UYO.

Name: Ifiokobong Ibanga

  • Phone Number: 08026529647
  • Office Number: 37 Ikpa Road, Uyo Opp UNIUYO Town Campus.
  • Facebook: www.facebook.com/ifiokobong.ibanga
  • Google+: plus.google.com/u/0/+IfiokobongIbanga
  • Whatsup: 08026529647
  • 2go: disc20
  • Twitter: @IfiokobongR

Not Looking for Uniuyo Aptitude Test Past Questions?

Ok, we have Aptitude Test Past Questions in All Universities: UNIZIK, ABTU, UNICAL, AKSU, UNIPORT, UNIBEN, DELSU, ABU, ABSU, IMSU, name them.

Just give me a call or chat with me @ wassup, facebook, 2go and mention your school and I will send your aptitude test past questions to you immediately.

Can Past Questions be Repeated?

I received this question from my comments sections from one my post …Sir, can past questions be repeated? I had to start doing research to come up with authentic result. Here’s what I discovered.

This is the secret!

Do you know that Universities store past questions in their question banks and these questions are usually repeated every year? For instance (just to prove to you)

  1. I’ve discovered up to 214 questions in DELSU Post UTME Past Questions that have been repeated from 2008 to 2013.
  2. In UNIUYO POst UTME Past Questions, I saw 411 repeated questions from 2007 to 2013.
  3. Other universities have similar result from our research.

So! Why won’t you pass well if you bought aptitude test past questions from me.

What are you waiting for?

Do you know that more than 50% of the total population of candidates who sit yearly for the Post UTME examination in —— score less than the required cut off marks?

Yes! It’s true. But don’t be afraid, we will help you this year. We’ve compiled the workings and solutions to samples of various types of questions set in your institution of choice.

Don’t wait before it’s too late. Buy your Uniuyo Aptitude Test Past Questions and Answers and start reading it now.

Buy complete (up-to-date-copy) Now!

Name: Ifiokobong Ibanga

  • Phone Number: 08026529647
  • Office Number: 37 Ikpa Road, Uyo Opp UNIUYO Town Campus.
  • Facebook: www.facebook.com/ifiokobong.ibanga
  • Google+: plus.google.com/u/0/+IfiokobongIbanga
  • Whatsup: 08026529647
  • 2go: disc20
  • Twitter: @IfiokobongR

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page