NECO Chemistry Past Questions

Physics Past Questions and Answers 2021

NECO Chemistry Past Questions – Getting this past question will help you score higher than your competitors. It will expose you to the questions that have been asked previously as those questions and answers get repeated every year and if you don’t have a copy of this past question, then I am afraid, you are missing out.

We only sell original NECO Chemistry Past Questions. This means that you are going to receive these past questions via your email address or WhatsApp once you have paid for them. It is going to be in softcopy, you can either choose to download it and read it with your Android phone or laptop at your convenience – wherever and whenever. See more details on why you should buy the NECO Chemistry Past Questions how to make payments and other important information below.

NECO Chemistry Past Questions

Why you need NECO Chemistry Past Questions

Past questions help you understand which area of the questions is more important than others. In doing so, you spend more time on the more important questions and give you more marks than others. This technique can help you if you have limited time.

NECO Chemistry Past Questions Pattern

NECO Chemistry Past Questions is in a multiple-choice question pattern and essay. We have made it very easy for you. We bring all the questions for many years and put them together but indicate the specific years of their occurrence. We provide the correct answers to save you time. All you need to do is devote quality time to studying the NECO Chemistry Past Questions and watch yourself change the narrative by scoring better than you expected in the examination.

NECO Chemistry Past Questions Sample

To know that we are giving out the original NECO Chemistry Past Questions, we have decided to give you some free samples as proof of what we said earlier.

1. In the electrolysis of dilute tetraoxosulphate (VI) acid using platinum electrodes, the products obtained at the anode and cathode respectively are
  • A. hydrogen, oxygen
  • B. Hydrogen, tetraoxosulphate (VI) ion
  • C. oxygen, hydrogen
  • D. sulphur, hydrogen
  • E. sulphur, oxygen

ANS: C

2. C66H1212O66

What is the molar mass of the compound above?

[ H=1, C=12, O=16 }

  • A. 45
  • B. 61
  • C. 180
  • D. 123
  • E. 244

ANS: C

3. If the volume of a gas at 35°C is 60cm3, what would be its volume in cm3 at 273k?
  • A. 39.03
  • B. 46.81
  • C. 53.18
  • D. 67.69
  • E. 76.92

ANS: C

4. Sulphur has an oxidation number of +4 in
  • A. H2S
  • B. H2S04
  • C. MgSO4
  • D. Na2SO3
  • E. S03

ANS: D

5. Atomic size decreases
  • A. across a period from left to right
  • B. across a period from right to left
  • C. diagonally down the group
  • D. Down a group
  • E. with a decrease in atomic number

ANS: A

6. A salt that loses its mass when exposed to air is
  • A. deliquescent
  • B. effervescent
  • C. Efflorescent
  • D. fluorescent
  • E. hygroscopic

ANS: C

7. When air is passed through alkaline pyrogallol and then lime water, the gases left are
  • A. nitrogen and carbon (IV) oxide
  • B. nitrogen and noble gases
  • C. nitrogen and oxygen
  • D. nitrogen, carbon (VI) oxide and noble gases
  • E. the noble gases

ANS: B

8. How many zones are present in a luminous Bunsen burner flame?
  • A. 2
  • B. 3
  • C. 4
  • D. 5
  • E. 6

ANS: C

9. What mass of copper in a gram would be deposited by a current of 1.00ampere passing for 965 seconds through copper(II) tertraoxosulphate (VI) solution? [Cu 63.5; If = 96500c]

  • A. 0.32
  • B. 0.64
  • C. 3.18
  • D. 6.35
  • E. 9.65

ANS: A

10. Which of the following metals is NOT extracted by electrolysis?
  • A. Aluminium
  • B. Calcium
  • C. iron
  • D. Magnesium
  • E. Sodium

ANS: C

11. The furring of kettles and boilers is caused by

  • A. calcium hydroxide
  • B. calcium hydrogen trioxocarbonate (IV)
  • C. calcium trioxocarbonate (IV)
  • D. calcium tetraoxocarbonate
  • E. magnesium tetraoxocarbonate (VI)

ANS: C

12. Two elements X and Y with electronic configurations 2,8,2 and 2,8,7 respectively, are likely to combine by _________bonding
  • A. covalent
  • B. dative
  • C. electrovalent
  • D. hydrogen
  • E. metallic

ANS: C

13. The Ideal Gas Law is expressed mathematically as
  • A. P1 /T1 = P2/T2
  • B. P1/V1 = P2V2
  • C. PV =nRT
  • D. PV =KT
  • E. V1/T1 = V2/T2

ANS: C

14. Non-polar molecules are held together by
  • A. co-ordinate bond
  • B. covalent bond
  • C. Electromagnetic force
  • D. hydrogen bond
  • E. Van der Waals forces

ANS: E

15. Which of the following salt solutions will have a pH greater than 7?
  • A. NaCl
  • B. NaHSO4
  • C. Na2CO4
  • D. Na2SO4
  • E. MgCl2

ANS: C

16. The relationship between the equilibrium constant and free energy change is represented as
  • A. δ G ° =-nFE °
  • B. δG °-RT ln K
  • C. δ G °= + RT In k
  • D. δG ° = δH – T S
  • E. H=TδS

ANS: B

17. Which of the following is a solid at room temperature?
  • A. Argon
  • B. Bromine
  • C. Chlorine
  • D. Fluorine
  • E. Iodine

ANS: E

18. The greenhouse effect is a climatic condition associated with the presence of excess
  • A. carbon (II) oxide
  • B. carbon (IV) oxide
  • C. hydrogen sulphide
  • D. nitrogen (II) oxide
  • E. oxygen

ANS: B

19. The following are ores of metals EXCEPT
  • A. bauxite
  • B. dolomite
  • C. graphite
  • D. haematite
  • E. magnetite

ANS: C

20. Ptotal = P1 + P2 + P3 +…………. Pn is an expression of the law
  • A. Boyle’s
  • B. Charles’
  • C. Dalton’s
  • D. Graham’s
  • E. Gay Lussac’s

ANS: C

How to Buy

The complete NECO Chemistry Past Questions with accurate answers is N2,000.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment?

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hands and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for NECO Chemistry Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be a top priority and not a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, Babcock University Post UTME Past Questions and Answers, mock questions, and others. These materials will enhance your mastery of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will help you refresh your memory and boost your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse, or a doctor. Make sure you are well.
  6. Eat when you feel like it: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, and to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more fruits, drink milk and glucose. This will help you enhance retention.
  7. Reduce your time on social media: Some people live their entire lives on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you score as high as possible.myPastQuestion.com.

We wish you good luck!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*