Abu Zaria Post UTME Past Questions

Physics Past Questions and Answers 2021

Abu Zaria Post UTME Past Questions – It is a necessity that you prepare well for any examination so you can achieve the desired success. Therefore, you need to have a copy of Abu Zaria Post UTME Past Questions PDF Download Format to use and prepare adequately for the exams.

We will explain what it is all about, how it is patterned to suit your demand, and the easiest way to download or get it.

Abu Zaria Post UTME Past Questions

Why you need Abu Zaria Post UTME Past Questions

The more you practice with past exam questions, the more you sharpen your skills. These papers help you to recall what you have been learning in your class. Besides, it allows you to apply the concepts you have been mastering during your study times.

Therefore, past exam papers are a perfect option in your revision for your upcoming exam. Source as many as you can and go through them. You can also ask for assistance from a tutor to get accurate answers.

Abu Zaria Post UTME Past Questions Pattern

We have made it simple for you. we bring all the questions which are usually in objective format since it is now in CBT. We have put them together but we indicate the specific years for every question and the correct answers to save you time. All you need to do is to devote quality time to studying the Past Questions.

Sample of Abu Zaria Post UTME Past Questions

ENGLISH

Choose the option that is mostly nearly opposite in meaning to the underlined word.
1. It took the drug 2 hours to relieve my headache.
A. alleviate
B. provoke
C. abate
D. aggravates

2. This information is very confidential the doctor said.
A. public
B. personal
C. popular
D. private

3. You will succeed fairly well with adolescents if you coax them.
A. coerce
B. punish
C. pamper
D. curse

4. Life has become a misery for many due to harsh economic conditions.
A. satisfaction
B. extravagance
C. peace
D. comfort

5. They ended the discussion on amicable terms.
A. unacceptable
B. hostile
C. friendly
D. aggressive

Choose the word or phrase closest in meaning to the underlined word or phrase

6. My friend will hate his uncle forever because he left him in the lurch in his hour of need.
A. abandon him
B. punished him
C. disrespected him
D. disinherited him
E. despised him

7. For all he cared, the game was as good as lost.
A. he did not care if the game was lost
B. he could not care less if the game was lost
C. He was almost certain that the game would be lost                                                                                    D. He was afraid the game would be lost                                                                                                        E. The game was very good and he cared very much about losing it.

8. Some people are naturally belligerent.
A. naughty
B. benevolent
C. familiar
D. clear
E. crazy

9. This is a mundane thing.
A. natural
B. secular
C. familiar
D. clear
E. crazy

10. The word caligyneohobia means
A. fear of smile
B. fear of nudity
C. fear of pregnancy
D. fear of beautiful women
E. fear of being touched

Read the passage carefully and answer the questions that follow it.

Mathematics is the language in which the book of nature is written: Mathematics is the queen of the sciences. It is universally agreed that Mathematics is the backbone of Science and Technology. For without Mathematics, the engineer is but an artist or a sculptor. He can build his bridge, and attest to its form and beauty, but without Mathematics he cannot guarantee its reliability to serve the purpose for which it is built. Mathematics is indeed the science of sciences. It is also the art of all arts. It is right, legitimate, and defensible to consider Mathematics as an art. The poet, the musician, the artist, and the mathematician have a lot in common. Fundamental to all their studies and works is their common interest in the logical study of related concepts and objects to form patterns called painting and the mathematician arranges abstract ideas into a pattern using symbols, to produce equations. Each of these patterns the poem, the music, the painting, and the equation must stand up to the test of the same order, harmony, and beauty. So if Mathematics is not an art, what is art?

11. The views expressed in this passage belong to ____.
A. JAMB
B. artists
C. Mathematicians

D. the poet
E. the author of the passage

12. The expression ―Mathematics is the queen of science contains
A. a contradiction
B. an analogy
C. an irony
D. a lie

13. “Mathematics” is written with a capital M in this passage because
A. the writer is a mathematician
B. the writer does not know how to use punctuation correctly
C. the writer wants to distinguish between a concept and a subject
D. it is the normal way of writing about the sciences
E. the writer is confused

14. The last sentence in the passage, “So if Mathematics is not an art?” what is art?‖ is a ___
A. question for the reader to answer
B. statement put in the form of a question
C. question combined with a statement
D. mathematical question stated in words
E. pattern which illustrates beauty, harmony, and order in language.

15. “Mathematics” can be considered as a form of art because
A. its main principles are made use of by the arts
B. it involves drawing in figures
C. it is a form of fine arts
D. it is a type of graphic arts
E. it involves a study of beauty, harmony, and order

Questions 16 – 20, choose the option that best fills the gap(s)
16. Johnson is a stubborn man; he will never ……. his words
A. chew
B. spit
C. eat
D. bite

17. The class ………more girls: than boys this session
A. comprised of
B. comprises of
C. comprise
D. comprises

18. Joseph is now ____ student but it took him years to _____.
A. matured/mature
B. mature/mature
C. mature/matured
D. matured/matured

19. The rebels will soon fight back, we have been informed …… their_____.
A. of predicament
B. about/indulge
C. on/rearmament
D. as for/advancement

20. Kindly ……. me your book because my friend have ____mine.
A. borrow/borrowed
B. borrow/lent
C. lend/lent
D. lend/borrowed

USE OF ENGLISH LANGUAGE ANSWERS

1. D 2. A 3. B 4. D 5. B 6. A 7. A 8. E 9. B 10. D 11. E 12. B 13. C 14. B 15. A 16. C 17. A 18. A 19. B 20. C

How to Buy

The complete Abu Zaria Post UTME Past Questions with accurate answers is N2,000.

Delivery Assurance

How are you sure we will deliver the past question to you after payment?

Our services are based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

For us (ExamsGuru Team), we have been in business since 2012 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead, all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from the source. So, your money is in the right hands and we promise to deliver it once we confirm your payment.

Each year, thousands of students gain admission into their schools of choice with the help of our past questions and answers.

7 Tips to Prepare for Abu Zaria Post UTME Exams

  1. Don’t make reading your hobby: A lot of people put reading as a hobby in their CV, they might be right because they have finished schooling. But “You” are still schooling, so reading should be a top priority and not a hobby. Read far and wide to enhance your level of aptitude
  2. Get Exams Preparation Materials: These involve textbooks, dictionaries, Babcock University Post UTME Past Questions and Answers, mock questions, and others. These materials will enhance your mastery of the scope of the exams you are expecting.
  3. Attend Extramural Classes: Register and attend extramural classes at your location. This class will help you refresh your memory and boost your classroom understanding and discoveries of new knowledge.
  4. Sleep when you feel like: When you are preparing for any exams, sleeping is very important because it helps in the consolidation of memory. Caution: Only sleep when you feel like it and don’t oversleep.
  5. Make sure you are healthy: Sickness can cause excessive feelings of tiredness and fatigue and will not allow you to concentrate on reading. If you are feeling as if you are not well, report to your parent, a nurse, or a doctor. Make sure you are well.
  6. Eat when you feel like it: During the exam preparation period, you are advised not to overeat, and to avoid sleep. You need to eat little and light food whenever you feel like eating. Eat more fruits, drink milk and glucose. This will help you enhance retention.
  7. Reduce your time on social media: Some people live their entire lives on Facebook, Twitter, WhatsApp, Messenger chat. This is so bad and catastrophic if you are preparing for exams. Try and reduce your time spent on social media during this time. Maybe after the exams, you can go back and sleep in it.

If you like these tips, consider sharing them with your friends and relatives. Do you have a question or comments? Put it on the comment form below. We will be pleased to hear from you and help you score as high as possible.myPastQuestion.com.

We wish you good luck!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*